Ballina BLOG

BLOG

Mozaiku i mrekullueshëm i Linit i përket gjysmës së dytë të shekullit të 13-të, është Monument Kulturor i Mbrojtur nga Shteti, i ndodhur në Lin të Pogradecit, në rrethin e Korçës. Mozaiku u zbulua nga gërmimet në Lin në vitin...
Të dashur kolegë të Kuvendit Hapja e Kuvendit Ndërkombëtar do të zhvillohet te Muzeu Historik Kombëtar, Salla Kostandin Shpataraku, kati i dytë. Kujtojmë se: Në orën 11:00 -11:25 bëhet grumbulimi në sallë ku do të kemi një eskpozitë me thënie e figura...
Jeta është ..! Jeta është KËMBËNGULJA jote drejt qëllimit tënd! Por, Kjo nuk do t`i duket mirë secilit. Këtu nuk ka dyshim. Por, ti mos e prit këtë! Bëre ate që ti të duket e drejtë dhe harroji duartrokitjet. Ka njerëz, të cilëve nuk ju vjen mirë, kur tregon...
Banka e Shqipërisë është banka qendrore e Republikës së Shqipërisë. Ky status sanksionohet në nenin 161 të Kushtetutës së Shqipërisë dhe ligjin 8269/1997 "Për Bankën e Shqipërisë", i cili përcakton objektivat, detyrat, marrëdhëniet me sistemin bankar dhe me shtetin, organizimin dhe drejtimin,...
Nga vjen kjo muzikë? Vjen nga takimi i petaleve në lulet, atje ku ndeshja e dy zhuzhakëve të kaltër atje ku kodra zë ulet; po vjen dhe nga rënia e vesës, veçse kjo ndodh kur nata është e kristaltë dhe pakëz e freskët.   Nga vjen kjo...
Të gjithë bashkë ke fusha punës Për t'pa stërvitjen e çunve të Tironës Zbath bregut t'Lanës onësh rrugës "Humët gjith ditën o cunat e nonës". Të djelën garrumllas në stadium Vetëm me ka nji cop buk me vete Nën këmishë, në gji ka nji pullum Nonc...
  Është i njohur fakti që historia e Skënderbeut ka qenë frymëzuese për shkrimtarin më të madh të epokës sonë, Kadarenë. Një figurë që e ka çuar shkrimtarin tonë të madh në një piedestal. Ja çfarë ka thënë ai mbi...
Në kuadër të “Ditës Ndërkombëtare të Muzikës” 21 qershorit, me synimin që muaji Qershor të shërbejë jo vetëm si një maratonë muzikore dhe kulturore por edhe si një inspirim edhe inkurajim në breza për të përfaqësuar krijimtarinë dhe talentin e...