Ballina BLOG Faqe 2

BLOG

ALVA – Albanian Values organization on the occasion of the World Values Day campaign “Values in Action” - SOLIDARITY in appreciation of "Values Heroes" organized the first international online conference dedicated values with the subject: “The value of our...
Thuhet dhe është vërtetuar se i vetmi shpend që guxon të sulmojë një shqiponjë është sorra. Ajo kapet në shpinë të shqiponjës dhe e kafshon në qafë me qëllim që ta vrasë. Mirëpo shqiponja nuk reagon, nuk e lufton...
Në këto kohë të vështira pandemie që po mbizotëron botën, vjen një lajm i mirë nga bashkëkombasit tanë, krijimi i platformës së parë arsimore pa pagesë për shqiptarët kudo ato ndodhen nëpër botë. Themeluesi i saj  quhet Faton Limani....
Pata kënaqësinë dhe privilegjin të isha e intervistuar në emisionin “Zëri Yt” drejtuar nga aktivistja e të drejtave të njeriut Lindita Semanjaku. Intervista u transmetua drejtpërdrejt ekskluzivisht nga televizioni Shqiptar Albania TV Chicago. Emocioni ishte më i madh sepse ishte...
Respekte & Mirënjohje për mbështetjen me praninë konkrete në protestën e zhvilluar me 4 qershor ndaj: çdo grua, nënë, vajzë, burrë, djalë, artistë, studentë, etj. Shpresa foli me vepra se vlerat shqiptare ekzistojnë mes nesh. Ne mundemi të sjellim...
Artistet e nderuara shqiptare bashkë kundra dhunës në protestë: Manjola Nallbania, Eli Fara, Aurela Gace, Eranda Libohova, Era Rusi & gazetari Eraldo Rexho. "Bashkë kundër të gjithë abuzuesve e kriminelëve që shkelin e fëlliqin me shantazhe jetën e vajzave...
"Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve", është një ditë sensibilizimi, për t’i thënë jo dhunës dhe abuzimit ndaj tyre. Është dita kur vetë fëmijët kërkojnë të drejtat e tyre, por për dallim nga të rriturit, kërkesat e tyre bëhen përmes lojërave...
“Jam Evropë”  Moj Evropë, Evropë e vjetër,Si s'ma gjete një rrugë tjetër?Një rrugë tjetër pak kthes100 vjet mi qite n'harresë. Moj Evropë e bija tallkanitTa vunë zjarrin mes te Ballaknitta vunë zjarrin qe m'përvlone nuk pres ma nuk pres si kujton Nuk...
Të gjithë e njohin si Irisi i Ilirisë – Iris Illyrica, një lule e familjes botanike Iridaceae me vendlindje në tokat historike të Ilirisë së lashtë. Irisi Ilir është një nga dëshmitë më të bukura të kësaj zone të...