Ballina BLOG Faqe 66

BLOG

Fustanella ka identitet shqiptar. Ajo është veshje etnike shqiptare. Mosha e saj shtrihet që në antikitet. Kështu ekzistencën e saj në truallin ilir e ndeshim që në shek.V para Krishtit. Në Maribor të Sllovenisë, pjesë e Ilirisë veriore është...
Shqiptari i thotë vetes shqiptar, vendit të vet Shqipëri, Shqipni, po populli njihet në botë, sikundër dihet, lashtërisht si Albanais, Albanese etj., dhe vendi i tij si Albanie, Albania. Ky emërtim i dyfishtë ka arsyet e veta. Ai ka...
“Arditi më nxori nga humnera, më dha një jetë të dytë. Një djalë i mrekullueshëm dhe me talent.” Nexhmije Pagarusha "Nderi i Kombit"
Eleni Foureira ishte një nga këngëtaret shqiptare që mori pjesë në Eurovizion dhe nuk u ndal para asnjë paragjykimi për origjinën e saj. Ajo përfaqësoi Qipron këtë vit dhe mundi të zinte vendin e dytë. Në një intervistë, këngëtarja...
Xhevat Limani "Gjithë pasurinë time dua ta investoj në vazhdimësi për të fisnikëruar popullin e zotit, shqiptarët si raca më e rrallë "sui generis" në univers. Unë dua t'i le popullit tim, shpirtin dhe gjithë dashurinë time."
Burimi:https://www.teksteshqip.com / Fotografia Shkolla "Scanderbeg" Parma/ Përshtati për ALVA:V. D.