Ballina Botime & Autorë

Botime & Autorë

Atdhetari dhe shkrimtari i njohur Shaban Bali Nokshiqi, me preardhje nga Plava, i cili mbi supet e tij, bart historinë thuaja njëqindvjeçare, me krenarinë e pa epur, të përjetuar e të mësuar nga përvoja e jetës, në luftëra të...
Ja, ra mbrëmja. Ti s'je më. Ku ke shkuar? Unë s'e di. Ne u prishëm për hiçgjë, edhe gjatë do mbajmë mëri. Do harrohen telefonat, nëpër pellgje sytë do na thahen. Si prelud do bjerë nga qielli, një dëborë... kristal i bardhë. Dhe kështu, gjersa një ditë, të...
Tablo e piktorit Gjergj Trifoni nga Berati, ku pasqyron Skënderbeun me sfond lagjen Mangalem në Berat. Piktura është punuar në bojra vaji dhe ka përmasat 55×38 cm. Sipas studiuesit Myslym Hotova, kjo tablo ishte në pronësi të familjes së...
Jakov Milaj lindi në 25 mars 1911, në Fier. Gjimnazin e kreu fillimisht në Berat dhe më pas në Shkodër. Qysh në bangat e shkollës së mesme u angazhua me lëvizjen kulturore si kryetar i shoqatës “Besa Shqiptare”. Së...
O perëndia ime, më mëso lutje jete në altarin hyjnor t’ia them fëmijëve bashkë me frymën e ngrohtë të gjyshes. Ti nuk njeh goditjen e breshërit dhe ortekun në dëborë po njeh veç stinimin e pranverës si pëllumb a dallandyshe.   O perëndia ime...
"Zgjuarësia është një dritë hyjnore, ndriçimi i së cilës ndrit jo vetëm sipërfaqen e sendeve, por edhe brendinë e tyre." "Fjalët e keqëdashësit jane si qymyri, që edhe po s’te dogjën, të nxijnë." "Njerëzit ndryshojnë nga njëri-tjetri nga koka, jo nga këmbët." "Më...
Përshtati për ALVA:V. D.
E heshtura Dëbora kur bie s'dëgjohet me veshDëbora kur bie prej qiejve hesht. Dëbora kur bie vështrohet me syTë bardhën e heshtur e shohim të dy. E vetmja që bie nga qielli hesht,Të tjerat kur bien të shpojne në vesh. Prandaj është e...
Prof. Asoc. Dr. Maklena Nika përkthyese e njohur në gjuhën greke prej disa vitesh i ka sjellur artëdashësve të librit përkthime nga autorë të shquar të letërsisë greke. Ajo aktualisht punon Pedagoge e gjuhës dhe e letërsisë greke  pranë...