Ballina Personazhi i Ditës

Personazhi i Ditës

Ruzhdi Bruci, infermieri hero, i cili udhëtoi dy orë me këmbë mes dëborës 1 metër e gjysëm për të kuruar një paciente në Selishtë të Dibrës, e cila falë tij gëzon shëndet. Burimi:
"Ku kemi vlera ne shqiptarët? Vlera s'ka më." - janë një pjesë e diskutimeve të shumta që vazhdojnë ende të më adresohen, sa herë ju prezantohem se ku konsiston puna ime si drejtuese e organizatës ALVA - Albanian Values...
Ambasada e Japonisë në Shqipëri organizoi më 22 qershor 2018 një ceremoni të veçantë në nderim të ish-ambasadorit të Shqipërisë në Japoni, profesorit Bujar Dida, të cilit iu dorëzua “Urdhri i artë i Diellit që po Lind dhe Ylli...
Nëntogere Ilirianë Bunjaku fiton “Shpatën Ndërkombëtare” në Akademinë Ushtarake të Mbretërisë së Bashkuar. Në Akademinë Mbretërore Ushtarake në Sandhurst të Mbretërisë së Bashkuar, në një konkurrencë shumë të fortë, pas studimeve intensive shumë sfiduese, oficerja e FSK-së, nëntoger Ilirianë Bunjaku,...
Majlinda Kelmendi fiton medaljen e artë në Izrael Medalja e parë për vitin 2019700 pikë Olimpike për Tokyo 2020Katër fitore me IpponFinalja u fitua për 36 sekonda https://youtu.be/So_ASJfTxcM Majlinda Kelmendi e ka nisur në mënyrën më...
Presidenti i Republikës, i akordoi dt. 27/12/2016, nr. dekreti 9916 zotit Gazmend Leka Titullin “Mjeshtër i madh” me motivacionin: “Për figurën e tij të rrallë, si një ndër artistët më të veçantë të artit pamor shqiptar, i shquar për larminë e zhanreve...
Gerina Mullaj është shkrimtare, poete dhe publiciste shqiptare. Ka lindur në qytetin e Korçës në vitin 1992. Filloren e ka kryer në shtetin grek prej nga ka marrë edhe shtetësine greke krahas asaj shqiptare. U kthye në Tiranë pë të perfunduar shkollimin e...
Kam shumë mesazhe që më shkruajnë në lidhje si të arrijmë te bëhemi  Shef Kuzhine dhe pse jo Shef Ekzekutiv. Vendosa që të pergjigjem me një status në rrjetin social Facebook shkruan shefi i kuzhinës Përparim Babalija. Këshillat e...
Para disa javësh Presidenti Republikës z. Ilir Meta dekoroi me titullin e lartë "Nderi Kombit" zonjën Edi Luarasi. Një dekorim i merituar pa çka se disi i vonuar. Edi nuk ndodhej në ceremoni për shkak të gjëndjes shendetesore por...
Shefki Aliti ka lindur në vitin 1941 në Tetovë. Ka studiuar në Fakultetin e Ndërtimtarisë në Shkup. Ai njihet në Maqedoni si një ndër projektuesit dhe inxhinierët më të njohur të rrugëve. Nga mendja e tij kanë dalë projekte...