Ballina Qarqe – Qytete - Fshatra

Qarqe – Qytete - Fshatra

Për tu njohur me historinë e qytetit të Tiranës, duhet të kthehemi shumë pas në kohë, pikërisht në kohën kur fjala “Tiranë” u përdor për herë të parë. Për emrin e qytetit ekzistojnë shumë gojëdhëna, megjithatë studime serioze kanë...
Shqipëria është territorialisht e ndarë në dy nivele të njësive të qeverisjes vendore: ·         12 Njësi administrative ose qarqe ·         36 Nën njësi ose rrethe ·         65 Bashki ·         309 Komuna ·         Komunat ndahen në 3020 fshatra Burimi:Wikipedia / Përgatiti për ALVA - V. D.
1. Lagjja e parë e Tiranës ishte ajo e Bamit. 2. Xhamia në qendër të Tiranës, e quajtur Xhamia e Ethem Beut, filloi të ndërtohej më 1789 nga Molla beu i ardhur prej Petrelës dhe u përfundua më 1821 nga i biri, Haxhi Et’hem...
Anastas Kristofori ka lindur më 28 Nëntor të vitit 1943 në fshatin Vuno të rrethit të Vlorës. Pas mbarimit të studimeve të larta në "Institutin e Lartë të Arteve" sot "Akademia e Arteve" në vitin 1970, fillon punën me...
Gjendet në Qarkun e Tiranës. Ky rreth ka një popullsi prej 717,291 banorë (sipas regjistrimit të vitit 2009) dhe sipërfaqje prej 1,238 km² dhe kryeqendër Tiranën. Burimi:wikipedia / Përgatiti për ALVA - V.D.
Ekziston edhe një histori shqiptare, e cila flet për një qytet të varrosur nën Liqenin e Ohrit që i përket fisit Enkelejd të Ilirisë. Mbetjet e këtij qyteti gjenden nën ujë. Legjenda thotë se një tërmet, shkaktoi zhytjen e...
Mozaiku i mrekullueshëm i Linit i përket gjysmës së dytë të shekullit të 13-të, është Monument Kulturor i Mbrojtur nga Shteti, i ndodhur në Lin të Pogradecit, në rrethin e Korçës. Mozaiku u zbulua nga gërmimet në Lin në vitin...
Qarku Tiranës Qendra: Tirana Bashkia Tiranë Komuna: Baldushk, Bërzhitë, Dajt, Farkë, Kashar, Krrabë, Ndroq, Petrelë, Pezë, Shëngjergj, Tiranë, Vaqarr,  Zall-Bastar, Zall-Herr Bashkia Vorë     Komuna : Bërxullë, Prezë, Vorë Bashkia Kamëz  Komuna: Kamëz, Paskuqan Bashkia Kavajë  Komuna: Golem, Helmës, Kavajë, Luz i Vogël, Synej Bashkia Rrogozhinë Komuna: Gosë, Kryevidh, Lekaj, Sinaballaj, Rrogozhinë Burimi:Wikipedia / Përgatiti për ALVA - V. D.
Parku i Madh i Liqenit Artificial të Tiranës – ndodhet në jug të Kryeqytetit. Ai është ndërtuar rreth viteve 50-të. Lartësia e Digës është 14.5 m, ndërsa gjatësia 400 m lineare. Sipërfaqja e pasqyrës ujore të liqenit është 365...