Ballina Shkenca e Psikologjisë

Shkenca e Psikologjisë

Burimi: Profesor i Historisë Gazmend Arifi tek Gjimnazi i Tetovës "Kiril Pejqinoviq" / Përshtati për ALVA: V. D.
  Njeriu dhe njerëzimi gjithmonë ka qenë dhe ka vepruar kundër së keqes, i vetëdijshëm se ajo mund të arrijë. Gjithmonë ka ndërtuar e aspiruar të mirën. Me filozofinë e të mirës e ka kundërshtuar filozofinë e të keqes, edhe...
Richard Barrett është autor britanik i cili shkruan për lidershipin, zhvillimin e lidershipit, vlerat, ndërgjegjen, si dhe evolucionin kulturor në biznes dhe shoqëri. Ai është përgjegjës për zhvillimin e teorisë së Fazat Universale të Evolucionit, konceptet e entropisë personale...
Lumturia është diçka që ne të gjithë e kerkojmë. Palumturia nuk ka të bëjë me situatat apo me gjërat që na rrethojnë, por ka të bëjë me ne. Jemi ne ata që e lejojmë ose nuk e lejojmë vetën...
Sami Frashëri "Patriotizmi tregon vlerën e një njeriu"
“Ju jeni të jashtëzakonshëm” ishin fjalët përmbyllëse të liderit biznesmenit të suksesshëm Vasil Naçi drejtuar mijëra pjesëmarrësve  që morën pjesë në eventin e zhvilluar tashmë për të katërtin vit radhazi në Tiranë, “Rruga drejt Suksesit”, organizuar nga Agna Lidership...
Në fillim të rrugëtimit në drejtim të sukseseve, çdo "Mentor" është kusht dhe shembull adekuat, i cili sot qëndron aty, ku ti do doje të ishe nesër. Roli i "Mentorit" është shumë domethënës. Fatmirësisht, në trevat tona kemi personalitete,...