Shkenca e Psikologjisë

“Ju jeni të jashtëzakonshëm” ishin fjalët përmbyllëse të liderit biznesmenit të suksesshëm Vasil Naçi drejtuar mijëra pjesëmarrësve  që morën pjesë në eventin e zhvilluar tashmë për të katërtin vit radhazi në Tiranë, “Rruga drejt Suksesit”, organizuar nga Agna Lidership...
👐Marin Mema 🇦🇱 "Të jesh patriot nuk do të thotë të urresh fqinjët, por të duash e respektosh më shumë vendin tënd dhe historinë e vërtetë të tij!"
Shpresa Rupar në jetën e saj ka disa role si bashkëshorte, nënë, motër, hallë, teze, shoqe, mike, grua biznesi. Me kohë dhe eksperiencë i ka dhënë jetës së saj një rol tjetër atë të një gruaje që sheh lakuriqësitë...
 Psikologjia është studimi shkencor i mendjes dhe sjelljes. Objekti studimor themeltar i saj është të kuptuarit e individit dhe të grupit, nëpërmjet përcaktimit të rregullave dhe normave të cilat variojnë nga kategorizimet e përgjithshme tek individualiteti. Drejtimi shkencor në studimin e sjelljes është një karakteristikë e...
Për të rinjtë, Në këtë 8 dhjetor dhe çdo ditë të jetës, uroj LIRI dhe DEMOKRACI! Çdo të riu, të reje, do t`i këshilloja: "Rezisto, vepro dhe mos u tjetërso!" Rezisto ndaj çdo tjetërsimi vlerash: sot përpiqen të të mbushin mendjen se...
Burimi: Profesor i Historisë Gazmend Arifi tek Gjimnazi i Tetovës "Kiril Pejqinoviq" / Përshtati për ALVA: V. D.