Ballina SHQIPËRIA

SHQIPËRIA

Muzika Popullore Shqiptare, përbën një ndër pasuritë më të çmuara të vendit. Në përshkrimet e studjuesve të huaj të ardhur në Shqipëri gjatë shekujve XVIII-XIX është arritur përafërsisht në konkluzionin se pasuria kryesore e Shqipërisë është folklori muzikor, por...
Shqipëria ndodhet në Europën Juglindore, në perëndim të gadishullit të Ballkanit, midis koordinatave gjeografike  39 gradë e 38' dhe 42 gradë e 39' të gjerësisë veriore dhe 19 gradë e 16' të gjerësisë lindore, në largësi pothuajse të barabartë...
Rrethi i Tiranës përbëhet nga 3 bashki dhe 16 komuna që janë: Foto: Rrethi Tiranë 3 Bashkitë e Tiranës Bashkia Tiranë Bashkia Kamëz Bashkia Vorë 16 Komunat e Tiranës Komuna Baldushk Komuna Bërxullë Komuna Bërzhitë Komuna Dajt Komuna Farkë Komuna Kashar Komuna...
Vija bregdetare është rreth 450 km, me dalje të gjerë në detet Adriatik dhe Jon ku ndërthuren forma të ndryshme plazhesh ranore dhe shkëmbore, me mundësi shfytëzimi turistik. Vija bregdetare e Shqipërisë luan rol shumë të rëndësishëm si porta...

Çiftelia

Çiftelia është një instrument tipik shqiptar. Është e ndërtuar nga druri dhe ka një formë të zgjatur. Ka vetëm dy tela prej nga edhe e ka marrë emrin "Çift" dhe "Tela" d.m.th. dy tela çift. Më së shumti përdoret teli...
Çdo komb ka një "Hero Kombëtar". Por rrallë i ndodh një vendi kaq të vogël si Shqipëria të ketë për të tillë, një figurë si Gjergj Kastriot Skënderbeun. Jo thjesht se për 25 vjet ai e ktheu Shqipërinë në...
Çdo popull e mbart mbi qerren e historisë tij atë që mund ta quajmë karta e identitetetit. Në të janë shprehur qartë vlerat dhe tradita, pjesë e së cilës janë ushqimi dhe teknikat e përgatitjes së tij. Është e...
Veshje popullore shqiptare nga Pllana shekulli XIX-XX. A special old costume worn by the women from Pllana. XIX-XX century.  
Shqipëria është territorialisht e ndarë në dy nivele të njësive të qeverisjes vendore: ·         12 Njësi administrative ose qarqe ·         36 Nën njësi ose rrethe ·         65 Bashki ·         309 Komuna ·         Komunat ndahen në 3020 fshatra Burimi:Wikipedia / Përgatiti për ALVA - V. D.