Ballina SHQIPËRIA A e dini se?

A e dini se?

Informacione/Kuriozitete nga Shqipëria

75 vite më parë lindi një nga futbollistët më të shkëlqyer në historin e topkëmbës shqiptare ALI MEMA “LEGJENDARI I BARDHEBLUVE” SKEDA Emri: Ali Mbiemri: Mema Vendlindja: Tiranë Datëlindja: 1 shkurt 1943 Arsimi: ILKF “Vojo Kushi” ku diplomohet “Mësues i Edukimit Fizik” Roli: Mesfushor organizator me...
Çlirimi i Tiranës është një nga momentet historike të historisë moderne të Shqipërisë. Forcat e Brigadave që luftonin në kryeqytet i vazhduan pandërprerë sulmet e tyre për asgjësimin e armikut të rrethuar dhe në mëngjesin e 16 nëntorit u...
Gjendet në Qarkun e Tiranës. Ky rreth ka një popullsi prej 717,291 banorë (sipas regjistrimit të vitit 2009) dhe sipërfaqje prej 1,238 km² dhe kryeqendër Tiranën. Burimi:wikipedia / Përgatiti për ALVA - V.D.
“Jam Evropë”  Moj Evropë, Evropë e vjetër,Si s'ma gjete një rrugë tjetër?Një rrugë tjetër pak kthes100 vjet mi qite n'harresë. Moj Evropë e bija tallkanitTa vunë zjarrin mes te Ballaknitta vunë zjarrin qe m'përvlone nuk pres ma nuk pres si kujton Nuk...
Ekziston edhe një histori shqiptare, e cila flet për një qytet të varrosur nën Liqenin e Ohrit që i përket fisit Enkelejd të Ilirisë. Mbetjet e këtij qyteti gjenden nën ujë. Legjenda thotë se një tërmet, shkaktoi zhytjen e...
Kjo është pamja që kishte qendra e qytetit të Lezhës në vitet 1950-60 kur organizoheshin aktivitete me rastin e përvjetorit të Besëlidhjes së Lezhës (02.03.1444) pranë Monumentit modest që i referohej kësaj ngjarje historike. Një Lapidar mbi të cilin qëndronte...
Në Tiranë sot më 8 Mars, si Dita Ndërkombëtare e Gruas, organizua protesta sensibilizuese për të drejtat dhe liritë e grave. Në protestë ishin përfshirë të rinj dhe të reja si dhe organizata të ndryshme të shoqërisë civile.  Kësaj proteste...
Shqiptari i thotë vetes shqiptar, vendit të vet Shqipëri, Shqipni, po populli njihet në botë, sikundër dihet, lashtërisht si Albanais, Albanese etj., dhe vendi i tij si Albanie, Albania. Ky emërtim i dyfishtë ka arsyet e veta. Ai ka...

MALET

Malet kanë tipare morfologjike të ndryshme. Kreshtat e tyre janë herë të ashpra e herë të buta. Forma e tyre varet nga përbërja shkëmbore dhe veprimi i faktorëve të jashtëm. Kreshta të ashpra ndeshen kryesisht tek shkëmbinjtë gëlqerorë, por...