Ballina Tirana – Kryeqyteti

Tirana – Kryeqyteti

TIRANA - Kryeqyteti i Shqipërisë shtrihet 110 metra mbi nivelin e detit, në këmbët e Malit të Dajtit (1611m), në një rrafsh i cili përshkohet nga lumi i Tiranës.
Persqopi është një nga vendbanimet ilire më të rëndësishme në zonën e Tiranës.   · Duke iu referuar periodizimit të fortifikimeve të Ilirisë Jugore dhe Epirit, nga pikëpamja arkitektonike, Persqopi i përket periudhës që përfshin gjysmën e dytë të shekullit të IV p.er....
Jeta dhe karriera e Ali Memës, një nga perlat e futbollit kombëtar, nga fillimet, debutimi, protagonist me "17 Nëntorin" e famshëm të viteve ’60-’70. Po, historia e tij është vërtet e rrallë. Në rolin e portierit kur priti penalltitë...
Vlerat arkitektonike të kësaj ndërtese janë të një rëndësie të veçantë në aspektin kulturor, si një përfaqësuese e spikatur e rrymës së “racionalizmit”, e cila përveç kësaj ndërtese ka edhe përfaqësuese të tjera në Shqipëri. Solide dhe e rëndë...
Libri i fundit, vëllim me poezi "SHPIRT TIRANSI" i poetit Bedri Alimehmeti botuar në Kumanovë të Maqedonisë së Veriut nga shtëpia botuese "IDRIZ SEFERI" përmban 39 poezi dhe 4 poema. Në epiqendër të të gjitha poezive dhe poemave është...
Që nga themelimi i saj në vitin 1828, firma "Tufina" është zotëruar nga familja Tufina. Fillimi ishte ora e Tiranës, ora me kasë të gjatë, ora xhepi; dhe në vijim ora luksoze dore për meshkuj. Përgjatë gjeneratave me dedikim...
Banka e Shqipërisë është banka qendrore e Republikës së Shqipërisë. Ky status sanksionohet në nenin 161 të Kushtetutës së Shqipërisë dhe ligjin 8269/1997 "Për Bankën e Shqipërisë", i cili përcakton objektivat, detyrat, marrëdhëniet me sistemin bankar dhe me shtetin, organizimin dhe drejtimin,...
Moj Tiranë e bukur! Trandofil i ri kur të shof n’lulzim-e zemra m’bahet mal, kangën thellë prej shpirtit o Tiranë ta fal.   Fitnete Rexha "Artiste e Merituar" Kënga "Moj Tiranë e Bukur"