Ballina Turizmi Shqiptar

Turizmi Shqiptar

Klima

Në Tiranë mbizotëron klima mesdhetare me temperatura mesatare vjetore rreth 16°C. Në korrik temperatura mesatare është rreth  24 °C dhe në janar rreth 6°C. Sasia mesatare e rreshjeve është 1,297 mm. Burimi:Wikipedia / Përgatiti për ALVA - V. D.
Porto Palermo është një gji në bregdetin e Jonit. Më herët është quajtur Gjiri i Panormos. Ndodhet në krahun e djathtë të rrugës automobilistike Vlorë-Sarandë, 8 km në jug të Himarës. Në të ndodhet edhe kalaja trekëndore e Ali...
Ndërtesa është pronë e Zija Toptani, deputet i parlamentit shqiptar. Ndërtesa, bashkë me Vilën e banimit, ka qënë pjesë e Sarajeve të Toptanëve. Godina u ndërtua në kohën kur familja Toptani u shpërngul nga Kruja për në Tiranë dhe...
Parku i Madh i Liqenit Artificial të Tiranës – ndodhet në jug të Kryeqytetit. Ai është ndërtuar rreth viteve 50-të. Lartësia e Digës është 14.5 m, ndërsa gjatësia 400 m lineare. Sipërfaqja e pasqyrës ujore të liqenit është 365...
Një projekt i përbashkët shqiptaro-amerikan i arkeologjisë nënujore ka pohuar se ka gjetur amfora që janë të paktën 2500 vjeçare në detin Jon në afërsi të brigjeve shqiptare, të cilat mund të tregojnë për mbetjet e një anijeje të...