Ballina TURIZMI

TURIZMI

Gjendet në Qarkun e Tiranës. Ky rreth ka një popullsi prej 717,291 banorë (sipas regjistrimit të vitit 2009) dhe sipërfaqje prej 1,238 km² dhe kryeqendër Tiranën. Burimi:wikipedia / Përgatiti për ALVA - V.D.
Fani i Madh buron nga Qafa e Malit dhe merr me vete përrenjtë e Kryeziut, Micojt, Shpërdhazës, Dibrrit nga e djathta, ndërsa nga e majta prroin e Lumit të Zi dhe atë të Kalivares.
· Duke iu referuar periodizimit të fortifikimeve të Ilirisë Jugore dhe Epirit, nga pikëpamja arkitektonike, Persqopi i përket periudhës që përfshin gjysmën e dytë të shekullit të IV p.er. Kjo periudhë shënon një zhvillim të madh të fortifikimeve të Ilirisë Jugore si...
Tirana u shpall kryeqytet i përkohshëm i Shqipërisë në 9 shkurt 1920 nga Kongresi i Lushnjës dhe pjesëtarët e Këshillit Kombëtar hynë në qytet në 11 shkurt 1920. Përfundimisht Tirana u shpall kryeqytet i Shqipërisë në vitin 1925 nga Asambleja Kushtutetuese. Në Historinë e Popullit Shqiptar, "Periudha e...