Ndre Mjeda pjesë nga vjersha “Gjuha Shqype”. Kjo vjershë i kushtohet albanologut të shquar Gustav Meyer-it (1850-1900), autor i shumë studimeve për gjuhën shqipe dhe me të cilin Mjeda mbante letërkëmbim.Vjersha u shkrua në Krakov, Poloni në dhjetor 1892.

Përmbi zâ që lëshon bylbyli, 
gjuha shqipe m’shungullon; 
përmbi erë, qi nep zymbyli, 
pa ‘da zemrën ma ngushëllon. 

Gegë e toskë, malësi, jallia

jan’ nj komb, m’u dam s’duron,

fundë e majë nji âsht Shqipnia,

e nji gjuhë t’gjith’na bashkon