Natyra

  Përsqopi ndodhet 5 km larg kalasë së Petrelës në malin e Vilës. Ky fortifikim daton rreth shek. IV-III p.e.s. Nga ky qytet mund të dallojmë vetëm disa nga fragmentet e murit rrethues, i cili është i ndërtuar me gurë kuadratik...
Persqopi është një nga vendbanimet ilire më të rëndësishme në zonën e Tiranës.   · Duke iu referuar periodizimit të fortifikimeve të Ilirisë Jugore dhe Epirit, nga pikëpamja arkitektonike, Persqopi i përket periudhës që përfshin gjysmën e dytë të shekullit të IV p.er....
Parku i Madh i Liqenit Artificial të Tiranës – ndodhet në jug të Kryeqytetit. Ai është ndërtuar rreth viteve 50-të. Lartësia e Digës është 14.5 m, ndërsa gjatësia 400 m lineare. Sipërfaqja e pasqyrës ujore të liqenit është 365...
Fshati i Farkës është 8 km larg qendrës së Tiranës,  emrin  Farkë e ka marrë nga farkëtar, si fshati i farkëtarëve. Në zemër të fshatit është dhe një liqen i bukur, që ka të njëjtin emër, "Liqeni i Farkës"....
"Plazhi Gjeneralit" është plazhi më i madh (400 m i gjatë, 50 m i gjerë), më i bukuri dhe më i pastërti në gjithë Rivierën e kodrave të Kryevidhit të rrethit të Kavajës. Ndodhet midis dy kepave shkëmbore dhe...
Porto Palermo është një gji në bregdetin e Jonit. Më herët është quajtur Gjiri i Panormos. Ndodhet në krahun e djathtë të rrugës automobilistike Vlorë-Sarandë, 8 km në jug të Himarës. Në të ndodhet edhe kalaja trekëndore e Ali...
Parku i Madh i Liqenit Artificial të Tiranës – ndodhet në jug të Kryeqytetit. Ai është ndërtuar rreth viteve 50-të. Lartësia e Digës është 14.5 m, ndërsa gjatësia 400 m lineare. Sipërfaqja e pasqyrës ujore të liqenit është 365...

Bota Bimore

Në Evropë trevat shqiptare radhiten në vendet me llojshmëri bimore më të madhe, që lidhet me ndryshimet e klimës, të tokave, të relievit etj. Në rajonet perëndimore dhe bregdetare mbizotërojnë llojet mesdhetare të bimësisë (mareja, shqopa, ilqja etj.), kurse...