Kemi kënaqsinë të ndajmë një informacion të vlefshëm për gjithë shqiptarët kudo që janë!

Tashmë jemi pjesë e komunitetit më të madh në botë

“World Values Day”

Worl Value Day

ALVA – ALBANIAN VALUES - VLERAT SHQIPTARE

Organizata “ALVA - Albanian Values – Vlerat Shqiptare”, është një organizatë jofitimprurëse dhe jopolitike, e themeluar si një nismë e një grupi dashamirësish, artistë, historianë, aktivistë të njohur të shoqërisë civile, të apasionuar ndaj vlerave, kulturës, traditës, natyrës, gjuhës, letërsisë, folklorit të kombit shqiptar etj.
“ALVA” zotëron karakter kulturor, informues, edukativ, shkencor dhe kombëtar, që bazohet në evidentimin dhe promovimin e vlerave mbarë kombëtare kulturore, historike, njerëzore të vyera të kombit shqiptar, duke mundësuar ruajtjen e tyre gjithashtu dhe zhvillimin e psikologjisë së suksesit, turizmit dhe integrimin e gruas në shoqëri, duke mundësuar dhe aspiruar integrimin e Shqipërisë në gjirin e Bashkimit Evropian, duke u identifikuar me historinë, kulturën, gjuhën dhe traditat e një kombi të barabartë në mes të barabartëve.
Organizata “ALVA” është e hapur dhe mirëpret të gjithë ata shqiptarë apo të huaj: albanologë, studiues, pedagogë, historianë, specialistë të studimeve të gjuhës shqipe, specialistë të turizmit, artistë, artëdashës, atdhetarë dhe dashamirës të shqiptarëve, natyrës shqiptare dhe Shqipërisë që dëshirojnë të mbështesin nismën e Organizatës duke kontribuar me informacione të ndryshme historike reale, fotografi, video etj., për pasqyrimin sa më real, jetik të vlerave shqiptare duke nxitur ndërgjegjësimin e shqiptarëve ndaj ruajtjes, promovimit, trashëgimit dhe zhvillimit të vlerave pozitive shqiptare.
Lutemi të na kontaktoni në adresat e kontaktit për çdo mundësi bashkëpunimi.
Faleminderit!

Albanologjia

Albanologjia është fushë e shkencës që përfshin studime dhe informacione rreth historisë së Shqipërisë dhe shqiptarëve, gjuhës dhe letërsisë shqipe, folklorit, etnologjisë, arkeologjisë, kulturës shqiptare etj.

Turizmi

Qëllimi kryesor i ALVA-s është paraqitja e shumëllojshmërisë së produkteve turistike që ofron vendi ynë, bazuar në burimet e pasura shqiptare dhe paketat turistike të ofruara sipas kërkesave të ndryshme të turistëve, si dhe zhvillimin e komuniteteve rurale në sajë të aktiviteteve dhe shërbimeve turistike duke përmirësuar nivelin ekonomik dhe duke krijuar një vizion të ri pozitiv të zhvillimit turistik në Shqipëri.

Personalitete

Roli dhe kontributet, veprimtaria dhe trashëgimia që personalitetet shqiptare kanë dhënë për brezat është shumë e çmuar. Veprat e tyre kanë lënë gjurmë gjatë periudhave të ndryshme historike dhe mbeten ende, objekt frymëzimi për shqiptarët.

Psikologjia e Suksesit

Psikologjia është shkenca magjepëse që prek çdo aspekt të jetës sonë, njohja e saj shërben për të ndihmuar personat dhe drejtuesit e ardhshëm, duke ndikuar pozitivisht në psikologjinë, inteligjencën, sjelljen dhe motivimin drejt suksesit dhe përfaqëson mundësinë për të mësuar dhe kuptuar që realiteti të shikohet nga një këndvështrim fituesi nëpërmjet asaj që njihet si “Sjellje pozitive mendore”.

 

 

Gjuha & Letërsia Shqipe

Gjuha shqipe bën pjesë në familjen e gjuhëve indoevropiane. Ajo formon një degë të veçantë në këtë familje gjuhësore dhe nuk ka ndonjë lidhje prejardhjeje me asnjërën prej gjuhëve të sotme indoevropiane.

Gruaja Shqiptare

Humanizmi, dashuria dhe ndihma pa kushte e dhënë ndër vite për njerëzit në nevojë kanë bërë që shqiptarja Shën Tereza – Nëna Terezë, të mbetet simbol i sjelljes njerëzore dhe zemërgjerësisë së femrave shqiptare.

Folklori

E veçanta e etnografisë shqiptare është larmishmëria. Shqipëria ka mbi 350 lloje kostumesh të ndryshme në një territor fare të vogël. Etnografia është pashaportë e individit, përmban shenja e simbole që kanë tërhequr gjithnjë vëmendje.

Tirana

Tirana sot kryeqyteti i Shqipërisë, mendohet që të ketë qenë një qendër e banuar, qysh në kohën e Ilirëve, rreth shekullit IV p.e.s Rrënojat e qytetit gjenden akoma sot në këmbët e malit të Dajtit, ku flitet të ketë ekzistuar një kështjellë.

letersia_shqipe01
IMG_20170525_111529 (3)
Shen-Tereza-ok
Translate
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial