Ballina PSIKOLOGJIA

PSIKOLOGJIA

  Njeriu dhe njerëzimi gjithmonë ka qenë dhe ka vepruar kundër së keqes, i vetëdijshëm se ajo mund të arrijë. Gjithmonë ka ndërtuar e aspiruar të mirën. Me filozofinë e të mirës e ka kundërshtuar filozofinë e të keqes, edhe...
  Vjollcat e Tironës janë si gocat e saj në bukuri të pashoqe, të freskëta si ujrat kristalore, që burojnë në maj të mrekullueshme të veçanta n'gjithçka Lulëzojne n'ballkone, çelin n'saksija zbukurojn dritaret shpijat jasht'e mrena. Vjollcat e Tironës beku nga perënija si n'asnji ven, gocat yje...
"Isha pesë vjeç, kur e njoha për herë të parë t'im atë, në Banderma, kur u fal prej burgut, por qe akoma i dënuar në mërgim. Im atë fliste mirë, qe elokuent, i pëlqente bisedimi. Në mërgim, edhe më...