Ballina Evente & Njoftime

Evente & Njoftime

Në kuadër të “Ditës Ndërkombëtare të Muzikës” 21 qershorit, me synimin që muaji Qershor të shërbejë jo vetëm si një maratonë muzikore dhe kulturore por edhe si një inspirim edhe inkurajim në breza për të përfaqësuar krijimtarinë dhe talentin e...
Shtëpia ku shkrimtari i madh Ismail Kadare jetoi dhe punoi për shumë vite për të shkruar disa nga veprat e tij më të njohura letrare gjeniu i letrave shqipe Ismail Kadare, është kthyer në një muze falë projektit të...
“Shqiptarë! Mblidhuni në krahë të mirësisë! Ideali ynë duhet të jetë madhështia dhe nderi i shqiptarit, njësia dhe bashkimi i kombit, lumturia dhe përparimi i përgjithshëm.” Mid’hat Frashëri Dëshmitarja e gjithë jetës së shqiptarit është kënga që nga ninullat, këngët...
Fotografi nga ekspozita dhe panairi i librave shqip zhvilluar në datat 9-12 maj pranë Muzeut Historik Kombëtar, gjatë Kuvendit Ndërkombëtar organizuar nga qendra "Rrënjët Tona".
Mijëra besimtarë katolike kanë mbushur kishat për të festuar dhe kujtuar një nga momentet më të rëndësishëm të besimit, ringjalljen e Krishtit. Pashka është festa më e madhe në kalendarin liturgjik. Besimtarët katolikë kremtojnë sot Pashkët, ku gjatë drekës mblidhet...
Me ardhjen e Pashkëve Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave dhe Kalaja e Tiranës risjellin për publikun ekspozitën "Dorëshkrime Bizantine dhe Pasbizantine në Shqipëri". Në 28 pllakate paraqiten pamjet e fotografuara të 55 prej kodikëve që ruhen në koleksionet e Arkivit...
Nëse ende nuk keni vizituar muzetë apo sitet arkeologjike, që ndodhen pranë qytetit tuaj apo kudo në Shqipëri, kjo është dita!Muzetë dhe parqet arkeologjike në të gjithë vendin, hapin dyert për vizitorët. Në Ditën Ndërkombëtare të Monumenteve, në 18...