Videoja përmbledhëse e Konferencës Ndërkombëtare të Ditës Botërore të Vlerave Shqipëri me pjesëmarrës nga Ballkani Perëndimor, Turqia, etj është prodhuar me mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian. Përmbajtja e tij është përgjegjësi e vetme e “ALVA – Vlerat Shqiptare – Vlerat Shqiptare” dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e Bashkimit Evropian.

Organizata “ALVA – Vlerat Shqiptare – Vlerat Shqiptare” me rastin e fushatës së Ditës Botërore të Vlerave “Vlerat në Veprim – SOLIDARITETI” në vlerësim të ” Heronjve të Vlerave” organizoi Konferencën Ndërkombëtare në internet më 22 Tetor 2020.
Lidera ndërkombëtarë, përfaqësues dhe aktivistë nga shoqëria civile, personalitete nga organizatat e Ballkanit Perëndimor, Turqia etj., nga fusha të ndryshme dhe jo vetëm, ishin pjesë e konferencës duke dhënë mendimin e tyre për vlerat që na bashkojnë për të kapërcyer së bashku lehtësisht pasojat e krizës së shkaktuar nga COVID-19 me sloganin: “Lulëzoni jetën bazuar në vlera”.
Tema e konferencës ishte: “Vlera e jetës sonë gjatë kohërave të vështira dhe Gratë Heroinat e Vlerave të COVID-19”. Programi Ndërkombëtar i Konferencës në internet:
Paneli 1 & Të ftuarit e nderit
1. Charles Fowler, FRSA, MA – Kryetar i “Fondacionit të Vlerave Njerëzore” & “Dita Botërore e Vlerave”
2. Richard Barrett – Lider Ndërkombëtar, autor, konsulent dhe trajner; Themelues i “Barrett Values ​​Center”, “Barrett Academy”; President i “Barrett Academy for the Advanced of Human Values”, anëtar i Akademisë Botërore të Biznesit dhe Ish Koordinator i Vlerave në Bankën Botërore;
3. M. Sc. Manjola Perja – Themeluese dhe Drejtore Ekzekutive e organizatës “ALVA – Albanian Values ​​- Vlerat Shqiptare” & Konsulente e Çertifikuar i CTT nga “Barrett Values ​​Center”;
Pjesë e programit ishin “Çertifikata Mirënjohje”, video të shkurtra dhe fotografi në lidhje me kontributin e “Heronjve të Vlerave”, të cilët kontribuan për të pastrehët, shkaktuar nga tërmeti më 26 nëntor 2019 dhe gjatë Covid-19 nëpër botë / Shqipëri / Ballkani Perëndimor.
Mirënjohje për solidaritetin e shteteve ndërkombëtare; për solidaritetin e kontribuesve, vullnetarëve, filantropëve, etj.;
Mirënjohje: Lazim Destani filantrop, biznesmen dhe kompania e tij “Ecolog International” për kontributin e tyre gjatë viteve, veçanërisht për kontributin ndaj të pastrehëve shkaktuar nga pasojat e tërmetit të 26 nëntorit dhe gjatë izolimit pandemik; Nisma “Adopto një gjysh / gjyshe” në Tiranë; Mentor Kikia Drejtor i “Korpusit të Vullnetarëve” & “Korpusi i Vullnetarëve”; Dallandyshe Dauti bamirëse për bamirësitë e saj për njerëzit në nevojë gjatë Covid-19 etj.
Paneli 2 – Panelistë nga Ballkani Perëndimor, Turqia, etj.
Shqipëri – Oltiana Rama, Trainere dhe Studiuese e Ndërtimit të Paqes dhe Dialogut dhe Mirëkuptimit Ndërkulturor në “PVN Albania”;
Bosnja dhe Hercegovina – Zilka Spahić Šiljak, PhD Profesor i asociuar, ligjëruese e ftuar Universiteti i Roehampton Londër, Mbretëria e Bashkuar dhe drejtore e Programit “Fondacioni TPO” Sarajevë;
Maqedonia e Veriut – Ma. Gordana Rodic, Drejtore Ekzekutive në “SIEC – Qendra e Fuqizimit të Integrimit Social”;
Plamenka Trajkovska, Presidente “SCE – Ansambleja e Dhomave të Vogla” Shkup;
Mali i Zi – Nadja Dragovic, Menaxhere e Programit në “Fondi për Qytetari Aktive – FAKT”;
Serbi – Dragana Radosheviq – Asistente / Koordinatore e Programit për PR dhe komunikim me media në “Qendra për Zhvillim për Rini / Razvojni centar za mlade”;
Kosova – Sadete Tërnava Osmani, Ligjëruese e Gazetarisë, Fakulteti Filologjik i Universitetit të Prishtinës, Poete dhe Aktiviste;
Arjeta Maka, Koordinatore e Projektit “Gruaja Hyjnore”;
Turqi – Büsra Süer, Koordinatore e Projektit – Ndihmës Menaxhere “Bütün Çocuklar Bizim Derneği – All Children are Ours” İstanbul;
Zelanda e Re – Hellen Swales, Zëvendës Majore për Këshillin e Qytetit Upper Hutt, Kryetare i Grupit Ndërkombëtar të Grave Caucus, Kryetare e Grupit Drejtues të Rrjetit të Barazisë Gjinore të Forcës së Mbrojtjes të Zelandës së Re, etj;
Mbretëria e Bashkuar – Phil Clothier, Këshilltar i Lartë i Transformimit Kulturor “Barrett Values ​​Center”.
Nisma të ndryshme solidariteti në art gjatë Covid-19 nëpër botë si: muzika, arti mural etj.;
Certifikata mirënjohjeje & mesazhe të shkurtra video të mjekëve “Heronjtë e Vlerave”:
Phd. Msc Dr. Gentian Stroni Mjeku i Sëmundjeve Infektive UHCT & Shefi i Departamentit Preklinik;
Prof. Dr. Gjeorgjina Lito – Drejtor & Pediatër në UHCT;
Dr. Bruna Shiroka Drejtore- Patologe, Mjeku Familjar në Qendrën Shëndetësore nr. 3 Tiranë.
Diskutim me pjesëmarrësit dhe të ftuarit.
Faleminderit shumë të gjithë pjesëmarrësve, panelistëve dhe mbështetësve që bënë të mundur realizimin e kësaj konference fantastike.
FTESË E HAPUR TË GJITHË JUVE QË INTERESONI “TË LULËZONI JETËN TUA BAZUAR NË VLERA TË BASHKOHENI NË RRJETIN TONË.
Ju mund të na shkruani në emailin tonë alvaalbanianvalues@gmail.com, worldvaluesdayalbania@gmail.com.
Mundeni të ndiqni videon e shkurtër përmbledhëse, tashmë me titra shqip. FALEMINDERIT!
https://www.youtube.com/watch?v=aTWiNkZpEOY&feature=youtu.be
https://youtu.be/aTWiNkZpEOY