Ballina Botime & Autorë

Botime & Autorë

E heshtura Dëbora kur bie s'dëgjohet me veshDëbora kur bie prej qiejve hesht. Dëbora kur bie vështrohet me syTë bardhën e heshtur e shohim të dy. E vetmja që bie nga qielli hesht,Të tjerat kur bien të shpojne në vesh. Prandaj është e...
Në ekspozitën e dhjetorit në Tiranë, ndryshe nga vitet e tjera, artisti Agim Sulaj rikthet në atdhe, tek “rrënjët” siç i pëlqen të thotë, të prezantoj tre ekspozita.  Ekspozita e  parë - Janë 30 vizatimet e kohës së Liceut, që...
Wshtë botuar libri "Për flamujt e Muzeut Kombëtar" me autor Frederik Stamati, në të cilin jepet historia e pesëmbëdhjetë flamujve të koleksionuar në Muzeun Kombëtar gjatë periudhës 1923-1939. Në këtë koleksion bëjnë pjesë edhe flamuj të ngjarjeve më të rëndësishme...
Libri më i ri i Shaban Bali Nokshiqit sapo doli nga shtypi, katër libra në një, një përmbledhje e mbresave dhe kujtimeve historike mbi vendlindjen, marëdhëniet njerëzore, traditat tona dhe natyrën e mrekullueshme të Alpeve tona, të shkrira ëmbël...
Bashkia Gjirokastër vlerëson me titullin "Qytetar Nderi" (pas vdekjes) etnomuzikologun gjirokastrit "Mjeshtrin e Madh" Haxhi H. Dalipi, gjurmuesin e shkëlqyer të foklorit. Promovimi i librit të tij “Duke përjetuar këngën labe” në shtëpinë e shkrimtarit Ismail Kadare mblodhi bashkë...
Naim Shqipëria...në vargje të pavdekshme nga grupi i Pilurit dhe një tablo nga Agim Sulaj "Bilbil i vëndeve të mia" Lefter Çipa Ku peshon më shumë guri ?Ku s`ka të vdekur burri ?more Naim ShqipëriaPeshon në vëndin e tijaku të flet gjuhën...
Piktura "Pavarësia" e piktorit dhe karikaturistit të shquar Agim Sulaj ka fituar çmimin "Grand Prix" Prishtinë 2006 nw Festivalin botëror të karikaturës. Pikturë kjo dedikuar pavarësisë së Kosovës.