Botime & Autorë

Dimri Dhe vjeshta i shkoi 'fletët e saj' i vërtit era, i përpjek dimri si perandor kinez ngjyrën e verdhë kudo e ndjek. Dhe këto re që tani vijnë ndryshe nga retë e gjertanishme të shkretat janë pa vetëtima porsi djerina të mërzitshme. Veçse nën to qyteti zien me...
  Njeriu dhe njerëzimi gjithmonë ka qenë dhe ka vepruar kundër së keqes, i vetëdijshëm se ajo mund të arrijë. Gjithmonë ka ndërtuar e aspiruar të mirën. Me filozofinë e të mirës e ka kundërshtuar filozofinë e të keqes, edhe...
Shqypnia Edhè hâna do t' a dijë, Edhè dielli do t' két pá, Se për qark ksaj rrokullije, Si Shqypnija ‘i vend nuk ká ! Fusha t' gjâna e kodra t' blera, Zijes s' mnershme larg kû âsht droja, Me gaz t' vet ktû i veshë...
Hymni i Flamurit O Flamur gjak, o flamur shkabë, O vënd e vatr' o nën' e babë, Lagur me lot, djegur me flagë, Flamur i kuq, flamur i zi. Fortesë shkëmbi tmerr tirani, S'të trëmp Romani, as Venecjani, As Sërp Dushani, as Turk Sulltani, Flamur i math...
  Vjollcat e Tironës janë si gocat e saj në bukuri të pashoqe, të freskëta si ujrat kristalore, që burojnë në maj të mrekullueshme të veçanta n'gjithçka Lulëzojne n'ballkone, çelin n'saksija zbukurojn dritaret shpijat jasht'e mrena. Vjollcat e Tironës beku nga perënija si n'asnji ven, gocat yje...
  Na duhet një Anton Çetë Na duhet një Anton Çetë ne ditët tona karvanore Të shohim sy më sy vetveten në pasqyrën e pagabuar Të shembim  pa u lodhuir gardhijet e ferrat ndër troje Të shtrijmë ëmbëlsht dorën me fjalën e mençuruar. Na duhet...
Ti çdo çast Thua se më do (2x) Bëj të them një fjalë Jo se s'të besoj (2x) Por dashuria e vërtetë I dashur njihet Veç në jetë eeeee Në më do Sa të dua unë Eja me kërko Më kërko atje Ku jeta ndrin më shumë Se atje jam unë Nga...