Libri më i ri i Shaban Bali Nokshiqit sapo doli nga shtypi, katër libra në një, një përmbledhje e mbresave dhe kujtimeve historike mbi vendlindjen, marëdhëniet njerëzore, traditat tona dhe natyrën e mrekullueshme të Alpeve tona, të shkrira ëmbël në vargje sporadike, të cilat dalin aq natyrshëm nga zemra e një 92 vjeçari që e do shumë jetën, kundrejt humbjeve dhe sfidave të saj.