Evente & Njoftime

Me ardhjen e Pashkëve Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave dhe Kalaja e Tiranës risjellin për publikun ekspozitën "Dorëshkrime Bizantine dhe Pasbizantine në Shqipëri". Në 28 pllakate paraqiten pamjet e fotografuara të 55 prej kodikëve që ruhen në koleksionet e Arkivit...
Nëse ende nuk keni vizituar muzetë apo sitet arkeologjike, që ndodhen pranë qytetit tuaj apo kudo në Shqipëri, kjo është dita!Muzetë dhe parqet arkeologjike në të gjithë vendin, hapin dyert për vizitorët. Në Ditën Ndërkombëtare të Monumenteve, në 18...
Ekspozita e Artit Figurativ  "PranverArt 10" hapet sot në orën 18:00 Muzeu Historik Kombëtar 15 - 24 prill Orari  09: 00 -13:00 dhe 17:00 - 20:00 Suksese të gjithë Artistëve pjesëmarrës dhe bordit të organizatorëve ! Jeni të mirëpritur !
"Gjithnjë jam munduar të jem zëri i të gjithëve, për të promovuar kudo në Shqipëri sportin dhe vlerat e tij. Kësaj here do të rikthehem në vendlindje, në Sohodoll të Dibrës. Edhe pse u largova 5 vjeç, malli më...
Bashkia Gjirokastër vlerëson me titullin "Qytetar Nderi" (pas vdekjes) etnomuzikologun gjirokastrit "Mjeshtrin e Madh" Haxhi H. Dalipi, gjurmuesin e shkëlqyer të foklorit. Promovimi i librit të tij “Duke përjetuar këngën labe” në shtëpinë e shkrimtarit Ismail Kadare mblodhi bashkë...
Kemi kënaqësinë t'ju ftojmë në shfaqen e dokumentarit premierë përgatitur nga gazetaria Mira  Shkurtame titull:  "JETOJMË NËN NJË QIELL"  Dokumentari i kushtohet rrugëtimit të gjuhës shqipe në trevat shqiptare dhe në diasporë.Ky dokumentar do të shfaqet ditën e hënë datë 4 mars 2019 ora...
Ditën e dielë Profesor Sazani Guri kishte takim e radhës me personalitete, studiues dhe dashamirës të fushave të ndryshme të interesuar rreth “Kuvendit Ndërkombëtar” në qytetin e Beratit dhe Fierit. Në takim profesorit ju prezantoi programi dhe informoi të pranishmit...
Të dashur kolegë të Kuvendit Hapja e Kuvendit Ndërkombëtar do të zhvillohet te Muzeu Historik Kombëtar, Salla Kostandin Shpataraku, kati i dytë. Kujtojmë se: Në orën 11:00 -11:25 bëhet grumbulimi në sallë ku do të kemi një eskpozitë me thënie e figura...
Grupi i punës i “Kuvendit Ndërkombëtar”, si dhe përfaqësuesit e shoqatës "Rrënjët tona" kryesuar nga prof. Dr. Sazan Guri, studiuesit atdhetarë Fatbardha Demi, Fredi Balaj, Manjola Perja etj. zhvilluan takimin e radhës në kryeqytetin e Kosovës Prishtinë, Dardania jonë...