Presidenti i Republikës, i akordoi dt. 27/12/2016, nr. dekreti 9916 zotit Gazmend Leka Titullin “Mjeshtër i madh” me motivacionin: “Për figurën e tij të rrallë, si një ndër artistët më të veçantë të artit pamor shqiptar, i shquar për larminë e zhanreve të përdorura, duke u vlerësuar edhe ndërkombëtarisht, si dhe për kontributin e çmuar si pedagog në edukimin e brumosjen me dashurinë për shpirtin kombëtar dhe artin e vërtetë të brezave të shumtë studentësh të Universitetit të Arteve”.