Ballina Natyra

Natyra

Pylli i Kularit

Kulari dikur ka qenë një fshat më i madh se Divjaka dhe ndodhej pranë lumit Shkumbin. Përbëhej nga fise autoktone, por që i bashkoheshin edhe familje të ardhura për arsye hasmërie nga vise të tjera të Shqipërisë. Po pse...
Fani i Madh buron nga Qafa e Malit dhe merr me vete përrenjtë e Kryeziut, Micojt, Shpërdhazës, Dibrrit nga e djathta, ndërsa nga e majta prroin e Lumit të Zi dhe atë të Kalivares.
Parku i Madh i Liqenit Artificial të Tiranës – ndodhet në jug të Kryeqytetit. Ai është ndërtuar rreth viteve 50-të. Lartësia e Digës është 14.5 m, ndërsa gjatësia 400 m lineare. Sipërfaqja e pasqyrës ujore të liqenit është 365...
Fshati i Farkës është 8 km larg qendrës së Tiranës,  emrin  Farkë e ka marrë nga farkëtar, si fshati i farkëtarëve. Në zemër të fshatit është dhe një liqen i bukur, që ka të njëjtin emër, "Liqeni i Farkës"....
"Plazhi Gjeneralit" është plazhi më i madh (400 m i gjatë, 50 m i gjerë), më i bukuri dhe më i pastërti në gjithë Rivierën e kodrave të Kryevidhit të rrethit të Kavajës. Ndodhet midis dy kepave shkëmbore dhe...