Ballina Tirana – Kryeqyteti

Tirana – Kryeqyteti

Alfred Bualoti lindi në Tiranë në vitin 1953. Është një aktor dhe menaxher i njohur teatri, drejtues i festivalit të parë ndërkombëtar të teatrit në Shqipëri, “Butrinti 2000”. U diplomua si aktor nga Instituti i Lartë i Arteve, në Tiranë,...
Piktura nga Edward Lear. Tirana, Shqipëri, me një pamje të lumit Lana dhe Ura e Tabakëve, 28 shtator 1848
Në Tiranë mbizotëron klima mesdhetare me temperatura mesatare vjetore rreth 16°C. Në korrik temperatura mesatare është rreth  24 °C dhe në janar rreth 6°C. Sasia mesatare e rreshjeve është 1,297 mm. Burimi:Wikipedia / Përgatiti për ALVA - V. D.
Banka e Shqipërisë është banka qendrore e Republikës së Shqipërisë. Ky status sanksionohet në nenin 161 të Kushtetutës së Shqipërisë dhe ligjin 8269/1997 "Për Bankën e Shqipërisë", i cili përcakton objektivat, detyrat, marrëdhëniet me sistemin bankar dhe me shtetin, organizimin dhe drejtimin,...
Tirana u shpall kryeqytet i përkohshëm i Shqipërisë në 9 shkurt 1920 nga Kongresi i Lushnjës dhe pjesëtarët e Këshillit Kombëtar hynë në qytet në 11 shkurt 1920. Përfundimisht Tirana u shpall kryeqytet i Shqipërisë në vitin 1925 nga Asambleja Kushtutetuese. Në Historinë e Popullit Shqiptar, "Periudha e...
Tirana u shpall kryeqytet i përkohshëm i Shqipërisë në 9 shkurt 1920 nga Kongresi i Lushnjës dhe pjesëtarët e Këshillit Kombëtar hynë në qytet në 11 shkurt 1920. Përfundimisht Tirana u shpall kryeqytet i Shqipërisë në vitin 1925 nga Asambleja Kushtutetuese. Në Historinë e Popullit Shqiptar, "Periudha e...
Në Tiranë dasma tradicionale si zakon fillon që: Ditën e enjte, ku hapen dyert e shtëpive dhe priten me muzikë e ëmbëlsi vizitat e shoqërisë. Ndësa dhëndrin nuk e veshin dhëndër deri ditën që shkon e merr nusen. Pastaj e premtja është dita...