Tirana – Kryeqyteti

Banka e Shqipërisë është banka qendrore e Republikës së Shqipërisë. Ky status sanksionohet në nenin 161 të Kushtetutës së Shqipërisë dhe ligjin 8269/1997 "Për Bankën e Shqipërisë", i cili përcakton objektivat, detyrat, marrëdhëniet me sistemin bankar dhe me shtetin, organizimin dhe drejtimin,...
75 vite më parë lindi një nga futbollistët më të shkëlqyer në historin e topkëmbës shqiptare ALI MEMA “LEGJENDARI I BARDHEBLUVE” SKEDA Emri: Ali Mbiemri: Mema Vendlindja: Tiranë Datëlindja: 1 shkurt 1943 Arsimi: ILKF “Vojo Kushi” ku diplomohet “Mësues i Edukimit Fizik” Roli: Mesfushor organizator me...
Jeta dhe karriera e Ali Memës, një nga perlat e futbollit kombëtar, nga fillimet, debutimi, protagonist me "17 Nëntorin" e famshëm të viteve ’60-’70. Po, historia e tij është vërtet e rrallë. Në rolin e portierit kur priti penalltitë...
Në Tiranë dasma tradicionale si zakon fillon që: Ditën e enjte, ku hapen dyert e shtëpive dhe priten me muzikë e ëmbëlsi vizitat e shoqërisë. Ndësa dhëndrin nuk e veshin dhëndër deri ditën që shkon e merr nusen. Pastaj e premtja është dita...
UBT është universiteti më i vjetër në Shqipëri, themeluar më 1 Nëntor 1951. Filllimisht, ai ka funksionuar si Instituti i Lartë Shtetëror i Bujqësor dhe më tej gjatë historisë së funksionimit të tij, ka fituar statusin si Universiteti Bujqësor...
"Ura e Tabakëve" është një monument kulture i ndërtuar në Tiranë në shekullin e XVII - XVIII-të.  Ura ka një lartësi rreth 7 metër e gjysëm.   "Ura e Tabakëve", e cila e mori këtë emër për shkak të pozitës së veçantë...
Piktura nga Edward Lear. Tirana, Shqipëri, me një pamje të lumit Lana dhe Ura e Tabakëve, 28 shtator 1848
Moj Tiranë e bukur! Trandofil i ri kur të shof n’lulzim-e zemra m’bahet mal, kangën thellë prej shpirtit o Tiranë ta fal.   Fitnete Rexha "Artiste e Merituar" Kënga "Moj Tiranë e Bukur"
Fërgesë Tirane, ose siç thonë “Tironcit”: “Fërges Tirone”. kjo pjatë është gatuar përherë dhe si shumë pjata të tjera tradicionale është emblemë e kuzhinës autoktone shqiptare. Duke biseduar me shume miq që punojnë ka vite në sektorin e shërbimit...