Tirana – Kryeqyteti

Llokume dhe kafe tregojne "Mirë se vini!" - Fotografia nga Luigi Pellerano
Tiranë 18 tetor 1913. Kolonat e tregut. Foto me ngjyra autokrome nga August Leon. Burimi:Thanas Mustaqi
Vlerat arkitektonike të kësaj ndërtese janë të një rëndësie të veçantë në aspektin kulturor, si një përfaqësuese e spikatur e rrymës së “racionalizmit”, e cila përveç kësaj ndërtese ka edhe përfaqësuese të tjera në Shqipëri. Solide dhe e rëndë...
Banka e Shqipërisë është angazhuar prej vitesh në zgjerimin dhe thellimin e kulturës financiare të publikut në vend, përmes aktiviteteve dhe botimeve edukative, si dhe Muzeut të saj. Muzeu i Bankës së Shqipërisë përfaqëson edhe një destinacion të ri...