Ballina BLOG

BLOG

Tema e  Ditës Botërore të Vlerave 2023  është "Vlerat që na Bashkojnë". Në vazhdën e nismës "Rilidhja me Vlerat e Gruas" organizata Alva-Albanian Values -Vlerat Shqiptare në Ditën Botërore të Vlerave Shqipëri ndërmorri organizimin e eventit "Vlerat që i...
"Më 6 maj 1405,  lindi Gjergj Kastrioti heroi më i madh i kombit tonë arbëror dhe i Europës. Gjergj Kastrioti veproi gjatë gjithë jetës së tij si një njeri që nuk vraponte për poste të larta ose sundim. Por,...
Mikesha dhe Miq Ju Urojmë Gëzuar Vitin e Ri 2022! Gëzime dhe Mirëqenie sjelltë ky vit i ri kudo ndodheni! Kartolina e urimit për këtë vit është "Ftesë Solidariteti" në mbështetetje të nismës "Rilidhja me Vlerat Shqiptare“ duke i...
Historia e Shqipërisë është një histori që pulson nga shpirti i qëndresës së dibranëve ndaj asimilimeve, gatuar nga brumi i bëmave të atyre protagonistëve historikë që u ngritën në lartësinë e misonarëve për fatet e kësaj treve. Ndër shekuj dibranët...
Më lejohet të gaboj sot 10 dhjetor në Ditën e të Drejtave të Njeriut, duke shprehur se kam të drejtë ta gëzoj jetën e barabartë sikurse kanë jetuar paraardhësit e mi, pa cënuar njeri. Gaboj shumë se po kërkoj...
Konkursi "Shqipëria ime" nga Ministria Arsimit dhe Sportit organizohet me rastin e Festave të Nëntorit me punimet e nxënësve të klasave 6-9, klasa 10-12 për konkursin e pikturës "Shqipëria Ime"! Kuratorët e konkursit nuk e kanë pasur aspak të lehtë...
Dita Botërore e Vlerave 2021 u zhvillua më datë 21 tetor në shumë vende të botës ku larmia e aktiviteteve dhe angazhimet ishin të ndryshme. Sikurse çdo vit edhe në Shqipëri organizata "ALVA - Albanian Values - Vlerat Shqiptare"...