Ballina SHQIPËRIA

SHQIPËRIA

Çdo vit festohet 7 Marsi, “Dita e Mësuesit” që siç na është thënë, përkujton ditën kur u hap e para shkollë shqipe në Korçë më 7 Mars 1887. Njerëzit urojnë mësuesit, nderojnë punën dhe kontributin e atyre që mësuan dhe...
Qarku i Tiranës është një nga 12 qarqet në Shqipëri dhe ka një sipërfaqje prej 1.586 km². Qarku i Tiranës i përfshin rrethin e Kavajës dhe rrethin e Tiranës. Qendra e Qarkut të Tiranës ndodhet në qytetin e Tiranës. ISO 3166-2-Code është AL-11. Qarku i Tiranës...
Artistja shkodrane Nermin Shurdha, ka sjellur ne këtë  periudhe te veshtire nje pikturë, nga më populloret e artistit austriak, në dimensionin folklorik shqiptar, pa ia humbur karakteristikat e origjinalit. Bëhet fjalë për tablonë e famshme të piktorit Gustav Klimt,...
Gjatë ditëve të nëntorit patëm mundësinë të takonim një ndër shefat tashmë me famë ndërkombëtare, fitues i disa çmimeve dhe shumë shqiptarë i bën krenarë, për më tej është edhe shembull frymëzimi, ai quhet Shef  Ravajol Jorgo Hasani.  Intervista e zhvilluar...
Në qendër të qytetit ndodhet një monument që është ngritur në kujtim dhe ndërtim të ngjarjes së rëndësishme që ndodhi në Lezhë në 2 Mars 1444. Në këtë datë heroi ynë Kombëtar mblodhi në këtë qytet, zotërimin venedikas, shumicën...
Boksieri nga Bulqiza e dominoi sfidën nga raundi  i parë deri në të 5-in, duke bërë që Janjani të mos i rezistojë shumë Gjetës duke u tërhequr në raundin e pestë të sfidës, ndërkohë që në raundet e mëparshme...
Çdo 5 Maj përkujtohet dita e Dëshmorëve të Atdheut, Dëshmorëve të Kombit siç jemi mësuar ti quajmë. Dita e Dëshmorëve u vendos të jetë 5 Maji 1942, dita kur  u vra nga fashistët, Qemal Stafa, i ri komunist aktivist i luftës...