Festivali Ndërkombëtar i Operas Rame Lahaj – RLIHOF

0
905
‘Ramë Lahaj International Opera Festival-RLIOF’  titullohet festivali i muzikës operistike i cili këtë vit shënon edicionin e tij të parë në Kosovë-Dardani. Ky festivali i parë organizohet si pasojë e ëndrrës së tenorit të njohur ndërkombëtarisht Lahaj, për të krijuar një urë lidhëse mes artistëve të mrekullueshëm vendas dhe atyre ndërkombëtarë. Ftesa e tij e publike në faqen e tij në facebook qartëson dhe informon për programin e festivalit. E përgëzojmë tenorin për iniciativën dhe përkushtimin në realizimin e festivalit dhe i urojmë suksese të mëtejshme!
Të dashur miq,
Jam tejet i lumtur të ju njoftoj se koncerti Rame Lahaj & Friends do të mbahet edhe këtë verë më datë 7 gusht 2021, në sheshin Skënderbeu në Prishtinë dhe në bashkëpunim të ngushtë me Filharmoninë e Kosovës.
E akoma më shumë më gëzon fakti që kjo iniciativë për herë të parë po zgjerohet më tej, për tu bërë festivali i parë Operistik në Kosovën e para dhe pas luftës, i quajtur Rame Lahaj International Opera Festival.
Një ëndërr e imja e kahmotëshme – krijimi i një ure lidhëse mes artistëve të mrekullueshëm vendor dhe atyre ndërkombëtar.
Festivali RLIOF do të zgjasë përplotë 10 ditë (29 Korrik – 7 Gusht 2021), ku do të ketë punëtori mbi teknikat e këndimit dhe interpretimit operisitik. Festivali këtë vit do ketë disa koncerte, për të cilat do të njoftoheni gjatë ditëve në vijim.
Në punëtorinë 5 ditore të këtij viti për këngëtarët e rinjë e në karrierë do të kemi mjeshtrin italian Vito Maria Brunetti, i cili ka trajnuar artistët e mëdhenj të lirikës botërore. Vito Maria Brunetti
Më të dalluarit e punëtorisë do të performojnë në Koncertin “New generation”, kurse studentët e dalluar të puntorisë do të përfitojnë bursa studimi brenda dhe jashtë vendit.
Të gjithë studentët e interesuar për punëtorinë ftohen të dërgojnë 2 audio/ video materiale jo më të vjetra se 1 vit ne email-in: rl.operafestival@gmail.com
Puntoria është e hapur për të gjithë ata që duan të dinë më shumë për artin operistik. Detajet rreth vendit dhe kohës së puntorisë, bashkë me infromatat mbi yjet pjesëmarrëse dhe mbrëmjet performuese të festivalit, do t’i bëjmë të ditur shumë shpejtë.
Paçit shëndetin!
Sinqerisht
Rame Lahaj
English below
Dear friends,
I am very happy to announce that the Rame Lahaj & Friends concert will take place this summer on August 7, 2021 in Skënderbeu Square in Prishtina and in close cooperation with the Kosovo Philharmonic.
I am also delighted to inform you that this initiative is expanding further, becoming the first Opera Festival in Kosovo before and after the war, called “Rame Lahaj International Opera Festival” (RLIOF).
The RLIOF will last a full 10 days (July 29 – August 7, 2021).
There will be workshops on singing techniques and operistic interpretation skills. This year’s festival will have several concerts, for which you will be informed in the upcoming days.
A long-standing dream of mine – to build a bridge between the wonderful local artists and international artists.
In this year’s 5-day workshop for young and professional singers, we will have the Italian Maestro Vito Maria Brunetti, who is well known trainer for the artists of the lyric world.
All the participants of the workshop will perform in the “New Generation Concert”. The distinguished ones will benefit from scholarships and the Opera Studio collaborations.
All students interested in the workshop are invited to send 2 audio / video materials not older than 1 year to the email: rl.operafestival@gmail.com
The workshop is open to everyone who is eager to know more about operistic art.
Details about the place and time of the workshop, along with information on the invited opera stars that will perform in the festivals evenings will be announced very soon.
Wishing you the best.
Sincerely,
Rame Lahaj