Në eventin e organizuar me rastin e “Vitit të Skënderbeut”, “Teatri Shqiptar në Amerikë” LNPSHA “PEGASI” në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar organizuan prezantimin analitik të poemës dramatike “Gjergj Kastriot Skënderbeu” i regjisorit, aktorit, dramaturgut dhe poetit Xhevat Limani.

Eventi Xhevat Limani 1Kjo foto është e drejtë eskluzive për ALVA.AL

Këtë vepër dramaturgjike-poetike, në kuadër të “Vitit të Skënderbeut”, Xhevati e ka shfaqur anembanë skenave të Evropës, Amerikës dhe në ato të Shqipërisë, Kosovës e Maqedonisë.

Gjatë eventit u krijuan emocione pa fund, gjithashtu u ndanë edhe disa vlerësime ndaj aktorit, regjisorit Xhevat Limani si:

Eventi Xhevat Limani 9/Kjo foto është e drejtë eskluzive për ALVA.AL

“Princi Aktrimit Shqiptar” nga “Mjeshtri Madh” Prof. Minella Kureta e Liljana Cingi “Mbretëresha e valles shqiptare”, “AKTORI VITIT 2018”  nga LNPSHA “PEGASI” me president Kristaq F. Shabani etj.

Eventi Xhevat Limani /Kjo foto është e drejtë eskluzive për ALVA.AL

Eventi Xhevat Limani 7/Kjo foto është e drejtë eskluzive për ALVA.AL
Eventi Xhevat Limani 1/Kjo foto është e drejtë eskluzive për ALVA.AL

Pjesë e programit ishte edhe promovimi i librit “Pemnaja e artit  të bleruar” e autorit Kristaq F. Shabani, një përmbledhje e gjuhës shpirtit kreativ, emfaze retoriko-estetike bashkëkohore për veprat e Xhevat Limanit.

Eventi Xhevat Limani 3/Kjo foto është e drejtë eskluzive për ALVA.AL
Organizata ALVA – Albanian Values – Vlerat Shqiptare vlerësoi artistin e shquar Xhevat Limani me motivacionin:
“Për përkushtimin atdhetar si aktor, regjisor, dramaturg, shkrimtar, themelues dhe drejtues i “Teatrit Shqiptar në Amerikë” i cili me anë të projektit plot risi dhe me vlera dramatike, muzikore, historike “Gjergj Kastrioti – Skënderbeu”, ringjalli figurën e kryeheroit tonë kombëtar, pas 550 vitesh jo vetëm në Shqipëri por në mbarë botën, duke e sjellur atë me anë të aktrimit dhe interpretimit të shkëlqyer shumë pranë nesh, si dhe duke zgjuar imazhin e tij me mesazhin, se ne shqiptarët bashkë mund të bëjmë gjëra më të bukura, dhe shpresa jonë është mes nesh duke dashur atdheun dhe njëri -tjetrin.”
Eventi Xhevat Limani 2/Kjo foto është e drejtë eskluzive për ALVA.AL

Mirënjohje ndaj mjeshtrit të mirënjohur gazetarit Dëfrim Methasani për ftesën e tij drejtuar artistit Limani, Në event gjithashtu mjeshtri Methasani u shpreh se: “kur dëgjova interpretimin e Skënderbeut në Kanada, thashë “Skënderbeu u ngjall pas 550 viteve”, fjalë të cilat çdo person e pohon kur dëgjon artistin e nderuar Limani, sepse interpretimi dhe fjalët e tij kumbuese të përcjellin tashmë atë mesazh që për shumë vite ka fjetur.

Gjatë eventit u ndanë nje sërë vlerësimesh dhe mirënjohjesh të tjera nga LNPSHA “PEGASI” me president  Kristaq F. Shabani.

Eventi Xhevat Limani 1/Kjo foto është e drejtë eskluzive për ALVA.AL