Një shqiptare është cilësuar si gruaja më e bukur e të gjitha kohërave. Ajo është Fevzia Fuat Ali, bija e mbretit Fuad të Egjiptit, i dinastisë shqiptare, grua e shahut të Iranit, Muhamed Reza Pahlavi.
Ajo konsiderohej si një figurë e jashtëzakonshme në mesin e shekullit të shkuar. Gazetat më të mëdha e kanë shpallur atë si Miss Bota e pashpallur. Ajo u divorcua nga i shoqi në vitin 1948 dhe u martua me një kolonel me gjak shqiptar, Ismail Husein Shirin Bej.
Vdiq në Aleksandri, në vitin 2013, në moshën 92 vjeçare.

Burimi: Sandzak Albania