(2002) Skënderbeu – jeta dhe vepra

 • (2004) Historia e Tiranës 
 • (2005) Himara dhe përkatësia etnike e himarjotëve 
 • (2006) Historia e lëvizjes së majtë në Shqipëri dhe e themelimit të PKSH-së (1878 – 1941) 
 • (2008) Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë : (28 nëntor 1912) 
 • (2008) Historia e qytetërimit shqiptar (Nga kohët e lashta deri në fund të Luftës së Dytë Botërore) 
 • (2009) Bajroni në Shqipëri dhe takimet me Ali Pashë Tepelenën (Vjeshtë 1809) 
 • (2009) Skënderbeu i shpërfytyruar 
 • (2009) Historia e Kosovës. Dardania (Kosova Antike) 
 • (2010) E vërteta mbi Shqiptarët e Maqedonisë dhe shtrembërimet e Enciklopedisë së Shkupit 
 • (2012) Lidhja Shqiptare e Prizrenit 1878-1881  
 • (2012) Historia e Dibrës 
 • (2013) Etnogjeneza e shqiptarëve – Vështrim historik 
 • (2014) Ahmet Zogu : vështrim historik 
 • (2014) Jeta e një historiani  
 • (2014) Principata e Arbërisë : 1190-1215 
 • (2015) Historia e Çamërisë, një vështrim historik 
 • Burimi:wikipedia /Përgatiti për ALVA – V. D.