ALBANOLOGJIA

Informacione rreth Albanologjisë

Sjellja shqiptare (popull, qeveritarë, klerikë fetarë, forca politike dhe ushtarake) ndaj hebrenjve filloi të bëhej e njohur përtej kufijve të Shqipërisë pas vitit 1990, kur kongresmeni amerikan Tom Lantos (një hebre hungarez që i pat mbijetuar holokaustit) dhe ish-kongresmeni...
Virtytet e një populli që nuk zhduket ... Telehisja, apo ngjyrosja e nuses, në Malsitë e Tetovës e më gjerë është një traditë e lashtë shqiptare e trashëguar dhe e praktikuar me përkushtim nga gratë, nënat, motrat tona...
Kuvendi i Pejës e njohur “Besa- Besë”, e mbajtur më 23 janar të vitit 1899, e drejtuar nga atdhetari Haxhi Zeka, mblodhi rreth vetës burra nga Vilajeti i Kosovës, Manastirit dhe Janinës, me qëllimin kryesor mbrojten e tokave shqiptare.Ngjarjet...