Gjurmime Albanologjike

Virtytet e një populli që nuk zhduket ... Telehisja, apo ngjyrosja e nuses, në Malsitë e Tetovës e më gjerë është një traditë e lashtë shqiptare e trashëguar dhe e praktikuar me përkushtim nga gratë, nënat, motrat tona...
13 dhjetor është Dita Botërore e Violinës - International Day of Violin, vegla që ka emancipuar muzikën tonë qytetare. Bashkë me violinën kujtojmë dhe vlerësojmë violinistët e shquar shqiptarë, mjeshtra të muzikës popullore ndër vite si: Hafize Leskovikun e sazeve...