Gjurmime Albanologjike

E thënë shumë herë fshati Vuthaj mban identitetin e pastër shqiptar, një fshat parahistorik i banuar qysh herët nga fise Ilire në Vuthaj të Plavës dhe Gucisë. Ndër breza është trashëguar atdhedashuria, fisnikëria, dhe besnikëria e shqiptarit sot i...
Legjenda për liqenin e Prespës ka të bëjë me një histori dashurie. Një herë e një kohë Prespa ka qenë një qytet shumë i madh. Duke ecur një ditë nëpër pyll, djali i mbretit takon një zanë me emrin...