Personazhi i Ditës

Artan Fuga është anëtar i Akademisë së Shkencave të Republikës së Shqipërisë. 1978    Është diplomuar në filozofi në Universitetin e Tiranës; 1981 - 1988 Pedagog në Fakultetin e Shkencave Politike e Juridike të Universitetit të Tiranës; 1988 - 1990 Përgjegjës i Sektorit...
Bexhet Pulleja ka lindur më 4 korrik 1941 në Tiranë. 1957 - 1961 ka kryer studimet në liceun artistik “Jordan Misja” në Tiranë për skulpturë. 1961 - 1964 ka studiuar për pikturë në Akademin Qendrore të Arteve të Pekinit ish R.P....
Shkëlzen (Adem) Rexha ka lindur në Gjakovë, Kosovë, është fotograf profesionist, akademik. Arsimimi 1978-1982 Universiteti i Prishtinës, Akademia e Arteve  Prishtinë (Dizajn grafik / Fotografi) 2007-2009  Universiteti i  Prishtinës,  Masteri: Akademia e Arteve  Prishtinë (Dizajn grafik / Fotografi) Nga viti 2006 dhe aktualisht Firma private “EXE” Photo...
Bisedë më studentin më të ri të bio-teknologjisë në Harvard, djaloshin durrsak Kevin Shani Tashmë në universitetet perëndimore janë arsimuar dhe po vazhdojnë studimet mijëra djem e vajza nga Shqipëria, Kosova dhe viset e tjera shqiptare. Kjo gjeneratë është pasuria...
Franko “Kobra” Bushati, i datëlindjes 1985, 191 cm i gjatë, lindur në Tiranë, ka luajtur prej vitesh me rradhë me kombëtaren shqiptare të basketbollit. Sot është shqiptari i vetëm që luan në kategorinë më të lartë të basketbollit italian,...
E palodhur dhe kurajoze. Plot energji, potencial, shpirt humanitar. Një zë i fuqishëm në shoqërinë civile, një mbështetje pa kushte për shtresat në nevojë. Gjithçka për njerëzit, me të cilët jeton në një qytet, për njerëz që i ndesh...
Alba Priftin prej 15 vitesh jeton në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ndërsa prej 8 vitesh punon te rrjeti gjigant CNN. Ajo u shpërngul me familjen në Amerikë kur ishte 15 vjeçe dhe që në shkollë të mesme kishte...