Ballina PSIKOLOGJIA Urtësi & Proverba

Urtësi & Proverba

Nënë Tereza nuk ishte një njeri i jashtëzakonshëm, ishte puna dhe vepra që ajo lartësoi me pasion dhe përkushtim, durim dhe devocion, që e ka ngritur emrin dhe vlerësimin për të në atë qiell mirënjohjeje, të cilit i blatojmë...
  Vjollcat e Tironës janë si gocat e saj në bukuri të pashoqe, të freskëta si ujrat kristalore, që burojnë në maj të mrekullueshme të veçanta n'gjithçka Lulëzojne n'ballkone, çelin n'saksija zbukurojn dritaret shpijat jasht'e mrena. Vjollcat e Tironës beku nga perënija si n'asnji ven, gocat yje...
"Isha pesë vjeç, kur e njoha për herë të parë t'im atë, në Banderma, kur u fal prej burgut, por qe akoma i dënuar në mërgim. Im atë fliste mirë, qe elokuent, i pëlqente bisedimi. Në mërgim, edhe më...
  Njeriu dhe njerëzimi gjithmonë ka qenë dhe ka vepruar kundër së keqes, i vetëdijshëm se ajo mund të arrijë. Gjithmonë ka ndërtuar e aspiruar të mirën. Me filozofinë e të mirës e ka kundërshtuar filozofinë e të keqes, edhe...