Qarqe – Qytete - Fshatra

Bashkia e Tiranës kufizohet në: V - veri me bashkitë Vorë, Kamëz dhe Krujë, VL - verilindje me bashkinë Klos, L - lindje me bashkitë Bulqizë dhe Librazhd, J - jug me bashkitë Elbasan dhe Peqin dhe P - perëndim me bashkitë Rrogozhinë, Kavajë, Durrës dhe Shijak. Burimi:wikipedia / Përgatiti për ALVA - V. D.
Rrethi i Tiranës përbëhet nga 3 bashki dhe 16 komuna që janë: Foto: Rrethi Tiranë 3 Bashkitë e Tiranës Bashkia Tiranë Bashkia Kamëz Bashkia Vorë 16 Komunat e Tiranës Komuna Baldushk Komuna Bërxullë Komuna Bërzhitë Komuna Dajt Komuna Farkë Komuna Kashar Komuna...
Pas pavarësisë (1912) Zyber Hallulli 1913 – 1914 Servet Libohova 1915 – 1916 Ismail Ndroqi 1917 – 1922 Ali Begeja  1922 – 1923 Ali Derhemi 1923 – 1924 Xhemal Kondi 1924 – 1925 Fuat Toptani 1925 – 1927 Izet Dibra 1927 – 1928 Rasim Kalakula 1928 – 1930 Rexhep Jella 1930 – 1933 Abedin Nepravishta 1933 – 1935 Qemal Butka 1936 –...
Liqenet e Tiranës: 1. Liqeni Artificial i Tiranës  2. Liqeni Bovillës 3. Liqeni i Farkës  4. Liqeni i Tufinës Burimi:wikipedia
Tiranasit, së pari, janë qytetarë dhe shquhen për një sërë vetish, që lidhen me vendin ku mori jetë qyteti i sotëm. Tiranasit kanë qenë kurdoherë familjarë të mirë, respektojnë gruan dhe duan fëmijët; për ta familja është e shenjtë;...
"Plazhi Gjeneralit" është plazhi më i madh (400 m i gjatë, 50 m i gjerë), më i bukuri dhe më i pastërti në gjithë Rivierën e kodrave të Kryevidhit të rrethit të Kavajës. Ndodhet midis dy kepave shkëmbore dhe...
Aktori shqiptar Albert Vërria ka lindur në Fier më 3 shtator 1936. Pasi mbaroi shkollën e mesme bujqësore punoi si zooteknik në vitet 1956 - 1959. Përfundon shkollën e lartë për aktor “Aleksandër Moisiu” (1959 -1963). Në vitin 1963...
Anastas Kristofori ka lindur më 28 Nëntor të vitit 1943 në fshatin Vuno të rrethit të Vlorës. Pas mbarimit të studimeve të larta në "Institutin e Lartë të Arteve" sot "Akademia e Arteve" në vitin 1970, fillon punën me...
Bep Shiroka ka lindur në 25 shtator të vitit 1933 në qytetin e Shkodrës. I rritur në një familje me tradita artistike, i ati i tij Kolë Shiroka ishte organizuesi i karnavaleve në qytetin e Shkodrës, zgjedh rrugën e...
Aktori shqiptar "kolosi i skenës shqiptare" Kadri Roshi lindi më 4 janar 1924, Mallakastër, Shqipëri; u largua nga jeta më 6 shkurt 2007 në Tiranë. Përfundoi studimet e larta në Pragë në vitin 1951. Ai, e filloi karrierën e...