Qarqe – Qytete - Fshatra

  Përsqopi ndodhet 5 km larg kalasë së Petrelës në malin e Vilës. Ky fortifikim daton rreth shek. IV-III p.e.s. Nga ky qytet mund të dallojmë vetëm disa nga fragmentet e murit rrethues, i cili është i ndërtuar me gurë kuadratik...
Persqopi është një nga vendbanimet ilire më të rëndësishme në zonën e Tiranës.   · Duke iu referuar periodizimit të fortifikimeve të Ilirisë Jugore dhe Epirit, nga pikëpamja arkitektonike, Persqopi i përket periudhës që përfshin gjysmën e dytë të shekullit të IV p.er....
Parku i Madh i Liqenit Artificial të Tiranës – ndodhet në jug të Kryeqytetit. Ai është ndërtuar rreth viteve 50-të. Lartësia e Digës është 14.5 m, ndërsa gjatësia 400 m lineare. Sipërfaqja e pasqyrës ujore të liqenit është 365...
Për tu njohur me historinë e qytetit të Tiranës, duhet të kthehemi shumë pas në kohë, pikërisht në kohën kur fjala “Tiranë” u përdor për herë të parë. Për emrin e qytetit ekzistojnë shumë gojëdhëna, megjithatë studime serioze kanë...
Shqipëria është territorialisht e ndarë në dy nivele të njësive të qeverisjes vendore: ·         12 Njësi administrative ose qarqe ·         36 Nën njësi ose rrethe ·         65 Bashki ·         309 Komuna ·         Komunat ndahen në 3020 fshatra Burimi:Wikipedia / Përgatiti për ALVA - V. D.
Fshati i Farkës është 8 km larg qendrës së Tiranës,  emrin  Farkë e ka marrë nga farkëtar, si fshati i farkëtarëve. Në zemër të fshatit është dhe një liqen i bukur, që ka të njëjtin emër, "Liqeni i Farkës"....