Gerina Mullaj është shkrimtare, poete dhe publiciste shqiptare.

Ka lindur në qytetin e Korçës në vitin 1992.

Filloren e ka kryer në shtetin grek prej nga ka marrë edhe shtetësine greke krahas asaj shqiptare.

U kthye në Tiranë pë të perfunduar shkollimin e mesëm e për të filluar shkollimin e lartë.

Mbaroi në vitin 2014 studimet në Universitetin e Tiranës ku u diplomua si juriste në Masterin për “Çështje Civile”.

Në të njëjtën kohë ka marrë pjesë në seminare psikologjie dhe filozofie si dhe ka qenë aktive në shoqata për të drejtat e grave.

Ka filluar krijimtarinë herët por romani i parë nga autorja ka dalë në treg në vitin 2015 nën titullin “Mëkati i Shenjtë”, e ndërkohë ka ende shumë materiale të pabotuara të cilat priten të dalin në publik në të ardhmen.

Është angazhuar në disa projekte televizive e ndërkohë është aktive në median online përmes artikujve e shkrimeve të ndryshme analitike.

Aktualisht është duke punuar romanin e rradhës.

Burimi:Gerina Mullaj