2 mars 1444 🇦🇱️ Besëlidhja e Lezhës.
Urime të gjithëve ju Vëllezër dhe Motra Shqiptarë! Gëzuar 2 – Marsin 574 vjetorin e Kuvendit të Besëlidhjes së Lezhës dhe bashkimit të parë politik, ushtarak, ekonomik dhe kombëtar të Popullit Shqiptar me në krye Gjergj Kastriotin – Skënderbeu; Princat Shqiptarë me Skënderbeun në krye lidhën besën për të mbrojtur Atdheun, është më mirë dalja nga robëria ose skllavëria dhe themelimi i një shteti të ri të Ilirisë dhe Epirit!!!
Skënderbeu, heroi Kombëtar të Shqiptarëve, 2 marsi, i të cilit, falë Lidhjes së Lezhës, u bë pararendësi i paqtimit, solidaritetit dhe shtetformimit mes Shqiptarëve. Zanafilla e Kombit Shqyptar!!!
Shumë kundërshtojnë pasi nocioni Komb u krijua shekuj më vonë. Dhe pikërisht kjo është provë që Gjergj Kastriotin, Skënderbeu jonë i lavdishëm ishte edhe më largpamës se vetë koha dhe historia. Skënderbeu, që refuzoi pasuri të mëdha në Turqi, refuzoi karrierë të lartë e vuri Kombin e tijë mbi çdo gjë, mbi interesa ekonomike e karrieristike. Skënderbeu legjendar Shqiptar dhe Europian që ka pasur të gjitha karekteristikat më pozitive njerëzore dhe është quajtur nga Kombi Shqiptar si njeri i mbinatyrshëm. Parashikoi, bashkoi dhe veproi, në emër të nji gjuhe dhe të bashkësisë së tokave shqiptare në shumëllojshmërinë e stemave princërore, por në nji flamur të vetëm, ndër më të lashtit e popujve: më i bukuri mbi dhé.
Skënderbeu nuk është vetëm në bronz, Skënderbeu është pjesë e identitetit tonë dhe qënie Shqiptare, është pjesë e gjeneve tona.
Lavdi për jetë heroit tonë Gjergj Kastriotit, lavdi besëlidhjes së Lezhës, edhe tani Shqiptarët kanë nevojë për një besëlidhje të re duam një Shqipëri të bashkuar!!!
Urime Dita Besë!!!
Lavdi Kryeheroit tonë Gjergj Kastriotit, Skënderbeut dhe gjithë princave që luftuan për Shqipërinë!!!
Urime Legjendë e pavdekshme! Krenaria e Kombit Shqiptar, Gjergj Kastrioti, Skënderbeu!!!
Urime Gjergj Kastrioti, Skënderbeu, Krenaria Shqiptare!!!
Urime Gjergj Kastrioti, Skënderbeu për Shqiptarinë!!!
Gjergj Kastrioti, Skënderbeu, gjithmonë i gjallë në gjdo zemër Shqiptare!!!
Lavdi Kryeheroit tonë Gjergj Kastriotit, Skënderbeut dhe gjithë princave që luftuan për Shqipërinë!!!
Lavdi të gjithë atyre që dhanë jetën për Atdheun tonë!!!
Lavdi për ty Skënderbeu, pa ty s’kishim Atdhe!!!
Rroftë përjetë Shqipëria !!!
Rroftë Kombi Shqiptarë!!!
Në lavdinë e kombit tonë shqiptar përgjithmonë!!!
Rroftë Shqipëria Etnike!!!
Në jetë të jetëve, Rroftë Shqipëria dhe ata që e duan atë!!!
Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë!!! I Liris së Iliris!!! Autoctonus!!!
Zoti e Bekoftë Shqipërinë dhe Shqiptarët!!! 
Kryepeshkop +Aleksandër i Shqiptarëve 🇦🇱️ Bir i Shqiponjës
Vetëm të bashkuar jemi të pamposhtur!!!