U ndërtua në vitin 1796 –1798. Kjo kala ka qenë dhuratë e Ali Pash Tepelenës për motrën e tij, Shanisha e martuar në Libohovë. Është objekt i vizitueshëm dhe me interes për turistët e apasionuar pas historisë.

Kalaja e Libohovës është një monument i trashëgimisë kulturore në Libohovë, rrethi i Gjirokastrës, në qarkun e Gjirokastrës, Shqipëri . Ky monument është i miratuar me numër “1886 10.06.1973”.

Burimi:qeverisjehapur / Përgatiti për ALVA – Vilma Dibra