Kuvendi i Pejës e njohur “Besa- Besë”, e mbajtur më 23 janar të vitit 1899, e drejtuar nga atdhetari Haxhi Zeka, mblodhi rreth vetës burra nga Vilajeti i Kosovës, Manastirit dhe Janinës, me qëllimin kryesor mbrojten e tokave shqiptare.
Ngjarjet si kjo kanë qenë udhërrëfyes për shumë gjenerata ndër shqiptarë për çlirim të tokave nga pushtuesit e huaj dhe për liri.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu