Sot është 36 Vjetori (1984 – 2020) i Rënies Heroike – në mesnatën e 11 dhe 12 Janarit të vitit 1984 -, gjatë përleshjes me milicinë sërbe në Kodrën e Trimave, në Prishtinë, të dy Figurave të Ndritura të Qëndresës dhe Sakrificës Kombëtare: Rexhep Malaj (1951 – 1984) dhe Nuhi Berisha (1961 – 1984)! Fisnikëria Juaj është Emblemë e Vlerave tona Kombëtare! Lavdi Rexhep Malaj dhe Nuhi Berisha për jetë e motë, brezë mbas brezi! I Përjetshëm Kujtimi! Do të krenohemi përherë, do të ecim nën Shembullin e Saj, për Kosovës, për Liri, Pavarësi dhe Demokraci! Rrofsh sa malet! Lavdi të gjithë atyre që dhanë Jetën për Atdheun tonë! Lavdi të gjithë trimave që flijun jetën dhe derdhën, Gjakun në Altarin e Lirisë! Lavdi Gjaku i Dëshmorëve dhe Martirëve të rënë nëpër të gjitha trojet Arbërore! Rroftë Bashkimi Kombëtar! Rrnoft Populli Shqiptar në një Shqipëri të pandarë! Rroftë Shqipëria Etnike! Në Lavdinë e Kombit Tonë Shqiptar përgjithmonë! Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë! Qoftë i Bekuar Gjaku ynë Arbëror! I Liris së Iliris! Autoctonus! Një përshëndetje dhe përqafim të gjithëve me zemër, mirënjohje, Respekt dhe dashuri! Zoti i Bekoftë gjithë Shqiptarët që ja duan të mirën Atëdheut! Të gjitha të anijeve një përqafim! Zoti e Bekoftë Shqipërinë dhe Shqiptarët! Shërbëtor i përulur i Zot dhe Shqipërisë, Shkëlqesia e Juaj Imzot Aleksandër i Shqiptarëve, Kryepeshkop – Bir i Shqiponjës

Burimi:Alejandro Greco