Datë 17 tetor 2019 organizata ALVA – Albanian Values – Vlerat Shqiptare pjesë e komunitetit global World Values Day në “Ditën Botërore të Vlerave Shqipëri – World Values Day Albania” vlerëson sociologen Nora Malaj “Për modelin e udhëheqëses frymëzues që e karakterizon si dhe për iniciativat e shumta inovatore në shërbim të emancipimit dhe përmirësimit të mirëqenies së gruas shqiptare. Vlerësim të veçantë gjithashtu për kontributin e madh ndër vite në edukimin e gjeneratave të reja duke qenë shembull vlerash për rininë shqiptare.”