Qarku i Tiranës është një nga 12 qarqet në Shqipëri dhe ka një sipërfaqje prej 1.586 km². Qarku i Tiranës i përfshin rrethin e Kavajës dhe rrethin e Tiranës. Qendra e Qarkut të Tiranës ndodhet në qytetin e Tiranës. ISO 3166-2-Code është AL-11.

Qarku i Tiranës kufizohet në:

  • veri me Qarkun e Durrësit
  • verilindje me Qarkun e Dibrës
  • juglindje me Qarkun e Elbasanit
  • jug me Qarkun e Fierit
  • perëndim me Detin Adriatik.

Njësitë administrative

Qarku i Tiranës ndahet në pesë bashki: Tiranë, Vorë, Kamëz, Kavajë dhe Rrogozhinë.

Burimi:wikipedia /Përgatiti për ALVA – V. D.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu