Kjo është pamja që kishte qendra e qytetit të Lezhës në vitet 1950-60 kur organizoheshin aktivitete me rastin e përvjetorit të Besëlidhjes së Lezhës (02.03.1444) pranë Monumentit modest që i referohej kësaj ngjarje historike.

Një Lapidar mbi të cilin qëndronte një Shqiponjë me krahët e hapur gati për tu ngritur në fluturim, dhe ndërsa në vitin 1967 ky objekt u hoq për tu zëvendësuar me Monumentin që shohim sot i cili është inauguruar me dt. 02.03.1968 duke u pagëzuar me emërtimin: “Obelisku i Besëlidhjes së Lezhës”.

Burimi:https://www.fjala.info/