Simboli i shqiponjës është vendosur, vetëm 5 km nga pika kufitare me Serbinë në Merdarë, në hyrje të Podujevës.

Nismëtari i Monumentit është Florent Hasani ndërsa realizimi nga biznesmeni llapjan, Muhamet Hasani.

Inagurimi i saj u bë të mërkurën me 19 qershor, në Ditën e Çlirimit të Podujevës. Shqiponja është e përmasave gjigante, dhe ngjason me atë që është e vendosur në komunën e Ferizajt.

Burimi:www.botasot.info